Getuigenissen

Hoe gaat het eraan toe in zo'n workshop, training of buitensessie?
Lees wat andere deelnemers ervan vonden.


Valerie

Yoga

De yogalessen bij Hannelore zijn even onthaasten. Dit geeft voor mij zowel mentaal als lichamelijk nieuwe energie.

In een uurtje voel ik mij herboren... fysiek en mentaal terug in balans.

Sonia

Herfstworkshop met bosbad

De herfstworkshop heeft mij geleerd dat de natuur niet zomaar een wildernis is, maar zichzelf gestructureerd opbouwt.

Vaak betekent de herfst klagen, zagen, regen en wind. Maar dat is enkel een fout gevoel, nu weet ik dat de herfst staat voor het tot rust komen, alles loslaten en je voorbereiden op een aangename en nodige winterslaap.

Ik heb geleerd stil te staan en te ruiken, te luisteren en te proeven van de natuur.

Het deed me inzien dat ook ik een deel van deze natuur ben en dit dankzij de wijsheid van Hannelore en haar inzet in Mind, Body en Nature.

Sofie

Pilates en core stability

Ik volgde reeds verschillende lessenreeksen bij Hannelore, o.a. pilates.

Het zijn heel gevarieerde sessies, nu eens oefeningen voor de rug, dan weer voor de nek... Heel het lichaam komt aan bod. De sessies gaan door in kleine groepjes. Zo worden we persoonlijk begeleid door Hannelore. De lessen gingen bijna steeds buiten door. Ondertussen konden we genieten van de natuur. Dit is zeker een meerwaarde. Ik zou het als volgt kunnen omschrijven: 'Zalig ontspannend voor lichaam en geest!'"

Inge

Yoga

Ik kijk wekelijks uit naar de yogales. Door de aangename, positieve stem en de haalbare oefeningen kom ik tot rust.

Hannelore slaagt erin om in deze hectische samenleving mij de tijd te geven om even te herbronnen, je spieren soepel te houden, ...

Sofie

Yoga

Teruggaan naar jezelf om de onrust in je hoofd en hart tot rust te brengen, weer ruimte creëren voor je eigen gevoel en verlangen.

Het was voor mij een grote stap om als stresskipje aan yoga te beginnen. Ik ben zo blij dat ik bij Hannelore de rust en zelfzorg terugvond, ik leerde elk deel van mijn lichaam weer kennen en ik werd terug vrienden met mezelf. Topmadam!

Fien

Herfstworkshop met bosbad

De herfstworkshop ging van start met een bosbad in het arboretum van Koekelare. De plaats bij uitstek om even te vertragen, los te laten waar nodig en energie te vinden om opgeladen de wintermaanden tegemoet te gaan. Hannelore neemt je mee op sleeptouw en slaagt erin de waaier aan zintuigelijke waarnemingen te verbreden. De workshop werd afgerond met een yogasessie en heel wat nuttige tips rond gezonde voeding. Een absolute aanrader.

Bieke

Pilates en core stability

Bij Hannelore terechtkunnen is een fysieke en mentale opsteker. Op een laagdrempelige manier, in een rustige tuin, tuinkamer of behandelingsruimte inspireert de begeleiding van Hannelore om je lichaam en geest te doen groeien. Samen werken we aan weerbaarheid, aan het ontdekken van grenzen. Steeds met de glimlach en aanmoediging. Geen opjuttende slogans, geen dreunende beats, maar durven luisteren naar je lichaam in de stilte.

Intensief sporten is voor mij te hoog gegrepen, maar beweging en versterking hebben mijn lichaam en geest wel hard nodig. Bij sportclubs houd ik het nooit lang vol. De oprechte zorg en vriendschappelijk sfeer zijn voor mij een aanmoediging om in trainingen bij Hannelore wél vol te houden. Na elke sessie voel ik nieuwe energie. Die voelbare spieren 's anderendaags neem ik erbij. Ze wijzen me erop dat de volgende sessie broodnodig is.

Tijdens de vakanties tussen de sessies besef je pas hoe belangrijk de trainingssessies zijn. Werken aan souplesse, kracht en veerkracht is een proces dat opbouwt. De resultaten voel je op zoveel vlakken: het functioneren in je job, je welzijn, je energiepeil. Wanneer starten de sessies terug, Hannelore?

Roos

Lezing Klein Geluk

Na een lezing voor Markant in onze gemeente, heeft Hannelore ons het volgende meegegeven:

Zonder grote uitgaven of ingrijpende veranderingen kunnen vele kleine dingen uit onze onmiddellijke omgeving helpen om het leven in eenvoud te beleven. Zoek het niet te ver!

Beweeg en leer je zintuigen te gebruiken in tuin, park of bos!

Sta open, laat los, ga mee en stress valt van je af.

Hannelore laat je kennismaken met haar levensvisie : groen en hartelijk.

Elke

Pilates en core stability, yoga

Omdat Thomas al jaren inslapers nam en op zoek was naar een natuurlijk slaapritme, kwamen we via via terecht bij Hannelore. Aan de hand van gesprekjes, tips en tricks en relaxatie oefeningen bij haar, is het Thomas gelukt om terug een natuurlijk slaapritme te vinden en sindsdien slaapt hij als een roos 🙂

En langs deze weg maakten we dan verder kennis met Hannelores aanbod van yoga lessen, bosbaden etc.

In 2020 bood Hannelore een lessenpakket aan met een mix van core, yoga, bosbaden, mindfulness enz.. Dit was in groepjes van maximum 4 personen, maar we hadden het geluk om het als koppel te volgen. Deze lessen waren enorm verrijkend voor ons.

We zijn heel sportief, en we fietsen en lopen vaak in het bos. Maar door bv de bosbad lessen die we toen volgden, zijn we nog veel meer beginnen stilstaan bij de geuren/kleuren en de grootsheid van het bos. Zodanig dat die ritjes en loopjes niet altijd alleen maar inspannend zijn, maar ook extra ontspannend door het bos extra in ons op te nemen.

Later volgden we ook nog core en yoga sessies in haar tuin, buiten in de winter tijdens de corona, ontspannend en heel plezant hoe ze die lessen kan geven.

Een echte aanrader dus!

Jouw ervaring?

Was je er zelf onlangs bij en wil je die ervaring delen met anderen? Pen het hier neer en ik voeg het graag toe aan de website. Bedankt!