Workshops

Groenhart@Lisbona

Groenhart is voor deze workshop te gast op het bijzonder mooie landgoed Lisbona.

Isabelle onderhoudt al jaren deze biologische zelfpluktuin en biedt ons dit kader aan voor een nazomerse workshop. Tussen het kleurige wilde bloemenveld en de geurige kruidentuin rollen we onze mat uit voor een betoverende ochtendsessie.

Dichter bij de natuur kunnen we niet komen.

Locatie

Lisbona, Torhoutsesteenweg 3, Zedelgem

Datum

zondag 3 september 2023 (9.30u - 11.30u)

Prijs

20 euro pp (drank inbegrepen)

(Inschrijfformulier vind je onderaan de pagina)

Groenhart meets Yoga salvat

Samen met Marie Verougstraete organiseert Groenhart een 2 uur durende workshop ter kennismaking met het aanbod binnen onze projecten. Kinderen kunnen yoga volgen op het grasveld bij Marie, ikzelf ga op pad met de ouders, grootouders, begeleiders, leerkrachten, … Ons doel is om ouders, tieners en kinderen te mobiliseren om meer buiten te bewegen, om in contact te komen met de aarde onder hun voeten, om even offline te durven zijn en daarin de rust terug te vinden en de connectie met eigen lichaam.

Locatie

Groenhart

Datum

zondag 10 september 2023 (10u-12u)

Prijs

15 euro (met drankje en versnapering voor de kinderen)

(Inschrijfformulier vind je onderaan de pagina)

Stress-management en slaapkwaliteit (5-delig)

In deze training wordt inzicht verschaft over de werking en functie van ons parasympatisch en orthosympatisch zenuwstelsel. Er worden een aantal eenvoudige technieken aangeleerd om de nervus vagus te activeren. Ademhaling en aarding zijn centrale thema's. Daarnaast staan we stil bij een goede slaapvoorbereiding en geven we tips voor een betere kwalitatievere nachtrust zodat ons lichaam 's nachts de kans krijgt om zowel op mentaal als op lichamelijk vlak te recupereren.

Bedoeling van deze 5-delige workshop is om symptomen en klachten ten gevolge van stress sneller te detecteren zodat er geanticipeerd kan worden. We brengen ook de persoonlijke stressfactoren in kaart en proberen op die manier preventiever te handelen.

Locatie

Groenhart

Datum

3x, vanaf za 7 oktober 2023 (9.45u - 10.45u)

Prijs

60 euro (syllabus en oefenprogramma voor thuis inbegrepen)

Ik ben vrouw en 40+ (4-delig)

In deze 4-delige workshop staan we stil bij de hormonale cyclus van de vrouw. Eerst en vooral om inzicht te krijgen in mogelijke klachten (pre)menstrueel maar eveneens ook pre/peri/post- menopauzaal. Daarnaast bekijken we op welke manier we onze levens- en voedingsstijl kunnen aanpassen in functie van de verschillende hormonale fasen. We leren als vrouw ons lichaam beter begrijpen en aanvoelen.

Locatie

Groenhart

Datum

4x, vanaf za 18 november 2023 (9u-10u)

Prijs

80 euro

Ja, ik schrijf me in voor een workshop

"Ik heb geleerd stil te staan en te ruiken, te luisteren en te proeven van de natuur. Het deed me inzien dat ook ik een deel van deze natuur ben en dit dankzij de wijsheid van Hannelore en haar inzet in Mind, Body en Nature."
Sonia

"De workshop ging van start met een bosbad in het arboretum van Koekelare. De plaats bij uitstek om even te vertragen, los te laten waar nodig en energie te vinden om opgeladen de wintermaanden tegemoet te gaan. Hannelore neemt je mee op sleeptouw en slaagt erin de waaier aan zintuigelijke waarnemingen te verbreden. De workshop werd afgerond met een yogasessie en heel wat nuttige tips rond gezonde voeding. Een absolute aanrader."
Fien