Workshops

Lichaamsbewustwording (3-delig)

In ons gejaagd leven blijft er vaak weinig tijd over om stil te staan en te voelen wat er gebeurt in ons lichaam. Hierdoor verliezen we het contact en de voeling met ons lijf. In deze workshops leren we opnieuw connectie maken. We bewegen op muziek en nemen hierin ieder lichaamsdeel mee. Na deze opwarming schenken we aandacht aan bekkenbodem-oefeningen, om te eindigen met een relaxatiemoment waar we de Buteyko-ademhaling aanleren.

Ideaal als praktische opvolger van bovenstaande workshop rond de vrouw, maar kan evengoed los hiervan gevolgd worden.

Locatie

Groenhart

Datum 

za 2, 9 en 16 maart 2024 (8.30u-9.15u)

Prijs

45 euro

Ayurveda DETOX (3-delig)

De Ayurveda is één van de oudste traditionele geneeswijzen in de wereld en is ontstaan in Indië. Het is een holistische geneeskunst: ze combineert fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Ideaal om deze visie mee te nemen in onze jaarlijkse detox kuur, waar we met behulp van tips en oefeningen uit de Ayurveda ons lichaam in deze laatste wintermaand proberen te resetten. Op die manier stomen we onszelf klaar voor een nieuwe lente en zomer!

In de eerste sessie wordt alle info verschaft ter voorbereiding op de kuurweek die we gezamenlijk ondernemen; de tweede sessie gaat door op de dag voor de detox start en is bedoeld voor het aanleren van de oefeningen. De derde sessie is tevens de laatste dag van onze kuurweek; hier kom je te weten hoe je geleidelijk terug naar je dagelijkse routines kunt overschakelen.

Plan in de detox week (10 tem 16 maart) liefst geen grote sociale activiteiten zodat je ruimte en tijd hebt om je volledig op jezelf te focussen.

Locatie

Groenhart

Datum

za 2, 9 en 16 maart 2024 (9.30u-10.30u)

Prijs

60 euro

Ja, ik schrijf me in voor een workshop

"Ik heb geleerd stil te staan en te ruiken, te luisteren en te proeven van de natuur. Het deed me inzien dat ook ik een deel van deze natuur ben en dit dankzij de wijsheid van Hannelore en haar inzet in Mind, Body en Nature."
Sonia

"De workshop ging van start met een bosbad in het arboretum van Koekelare. De plaats bij uitstek om even te vertragen, los te laten waar nodig en energie te vinden om opgeladen de wintermaanden tegemoet te gaan. Hannelore neemt je mee op sleeptouw en slaagt erin de waaier aan zintuigelijke waarnemingen te verbreden. De workshop werd afgerond met een yogasessie en heel wat nuttige tips rond gezonde voeding. Een absolute aanrader."
Fien